BlackBerry Messenger app binnenkort ook voor de iPhone

Boy Genius Report heeft van meerder bronnen vernomen dat Research In Motion de zeer populaire BlackBerry Messenger app ook toegankelijk wil maken voor Android en iOS gebruikers. Er zijn op dit moment nog geen concrete details over een ingangsdatum maar de kans is groot dat RIM de service gratis gaat aanbieden voor alle Android en iOS gebruikers of dat je eenmalig een app moet kopen zodat je gebruik kan maken van de BBM service.

iOS en Android gebruikers kunnen in ieder geval alvast uitkijken naar een gestripte versie van de BlackBerry Messenger app zodat je onderling kan communiceren met BlackBerry, Android en iOS gebruikers. Waarschijnlijk kunnen alleen BlackBerry gebruikers onderling video, foto’s en locatiegegevens met elkaar delen via BlackBerry Messenger. Volgens Boy Genius Report is de BBM service later dit jaar eerst beschikbaar voor het Android platform vanwege het open karakter van het platform en kunnen daarna iOS gebruikers ook berichtjes versturen via BBM met een iOS app.

Op dit moment zijn er al alternatieven verkrijgbaar voor het iOS platform die dezelfde functionaliteit hebben als de BBM service van RIM zoals WhatsApp en Kik.