Bioscoop in je broekzak met de ShoWWX Pico projector en een iPhone

Microvision heeft op de CES een compacte videoprojector geïntroduceerd waarmee je video bestanden vanaf je iPod, iPod touch of iPhone op een muur kan projecteren. Het idee is niet nieuw en vorig jaar zagen we op de CES ook al bedrijven die projectoren voor de iPhone lanceerden. Probleem was alleen dat de lichtopbrengst van die projectoren minimaal was waardoor er alleen iets te zien was in een geheel verduisterde ruimte.

projector

Microvision heeft dat probleem niet want de ShoWWX Pico projector maakt gebruik van laser-projectie waardoor er een hogere lichtopbrengst is en nog belangrijker het WVGA beeld met  848×480 pixels is ook veel scherper. Niet alleen video’s zijn zo eenvoudig te zien maar je kan met een iPhone en de ShoWWX Pico projector ook presentaties geven, de beelden projecteren op het tentdoek op de camping etc, etc

De ShoWWX Pico projector is niet alleen op de iPod, iPod touch en iPhone ook aan te sluiten maar ook op een Macbook (Pro) of een PC. Microvision heeft nog geen dealer in Nederland of België maar is wel te koop vanaf maart voor $500 in de Verenigde Staten.