Binnenkort verkoop verbod iPhone in Europa?

De Europese commissie is nog steeds bezig met onderzoek naar de reeks exploderende iPhones in Europa deze zomer. Vandaag kwam er zelfs een mededeling dat de verkoop van de iPhone in Europa aan banden gelegd zou kunnen worden als zou blijken dat de iPhone gevaarlijk is.

EU-commissaris voor consumentenbescherming Meglena Kuneva kwam vandaag met een waarschuwing dat iPhones niet meer verkocht mogen worden in Europa als zou blijken dat de reeks incidenten met spontaan “exploderende” schermen deze zomer veroorzaakt zou zijn door een hardware defect. Het onderzoek naar de spontaan exploderende iPhone beeldschermen is nu in handen van onafhankelijke experts die bezig zijn met onderzoek naar de oorzaak.

Als uit het onafhankelijk onderzoek blijkt dat de iPhone gevaarlijk is zal Meglena Kuneva er voor zorgen dat de iPhone niet meer verkocht mag worden in Europa en ze voegde er aan toe dat er voor bestaande iPhones die al verkocht zijn een recall zal worden georganiseerd. Het onderzoek in Frankrijk richt zich voornamelijk op de batterij van de iPhone maar experts kijken ook naar mogelijke andere hardware defecten.

Als Kuneva van de Franse autoriteiten een bericht ontvangt dat de iPhone gevaarlijk is zal ze in het belang van de consument overgaan tot een recall actie van de iPhone. Onlangs heeft Kuneva nog een recall georganiseerd van Senseo koffie machines in Italië. Uit onderzoek bleek dat consumenten hun handen konden verbranden aan de machines.

Apple ontkent dat er een algemeen probleem is met de iPhone. De recente ontploffingen van iPhones zijn geïsoleerde incidenten. Apple heeft dat geantwoord op vragen van de Europese Commissie. Een mogelijke oorzaak kan een defect zijn van de lithium ion batterij in de iPhone maar het is ook goed mogelijk dat de batterijen in de iPhones overhit zijn geraakt door een externe oorzaak. Een aantal onfortuinlijke eigenaren van een ontploffende iPhone gaven aan dat de iPhone voor de explosie van het scherm erg heet zou zijn geworden.

Meer over de ontploffende iPhone schermen kan je hier lezen.

iphone-explosion

Bron: 9to5mac.com