Bijna iedereen heeft een App Store

Vorig jaar introduceerden fabrikanten van mobiele telefoons touchscreens op het Mobile World Congress in Barcelona met de iPhone als voorbeeld. De bediening is nog niet zo goed als op de iPhone maar daar komt dit jaar verandering in. Bijna alle merken tonen op het Mobile World Congress modellen die je met je vinger op het scherm kan bedienen.

Dit jaar introduceren bijna alle fabrikanten van mobiele telefoons een App Store.

Nokia’s Ovi Store. Een online applicatie en multimedia portal wat al geïntegreerd zit in de nieuwe Nokia N97. In mei komt deze functie ook beschikbaar voor enkele bestaande Nokia smartphones en nieuwe modellen.

Windows Marketplace. Samen met een nieuwe versie van Windows Mobile opent Microsoft ook een App Store: Windows Marketplace met 20.000 applicaties.

App Store for Symbian. PocketGear, die onlangs zelf een Palm App Store bouwde en een App Store voor Windows Mobile, gaat binnenkort een App Store lanceren voor Symbian, het besturingssysteem waarop smartphones van Nokia werken. Hoe dat gaat in combinatie met Nokia’s eigen Ovi Store is nog onduidelijk.

Android Market. Google opende een applicatie marktplaats voor het Android platform in Oktober, op dit moment zijn er alleen gratis applicaties te downloaden. Deze week gaat Google bekend maken dat er ook betaalde applicaties komen voor het Android platform.

BlackBerry Applications Center. Research in Motion (RIMM) kondigde in oktober vorig jaar aan dat ze ook komen met een Applications Center. Deze week zal op het Mobile World Congress in Barcelona meer duidelijk worden over de RIMM “App Store”.

Palm Software Store. Bestaat sinds december 2008 met 2000 applicaties en 1,000 gratis spelletjes.

Ook Samsung werkt aan een App Store en Telecom providers zoals Orange en T-Mobile werken ook aan App Store achtige constructies.

Apple opende de App Store in juli 2008 met inmiddels meer dan 20.000 applicaties.

Bron: Fortune Apple 2.0 blog