Bijna gratis AppleCare bij MyCom Standaard 3 jaar garantie op Macs

Vorig jaar lieten we al weten dat je bij Dixons minimaal 2 jaar jaar garantie krijgt bij aankoop van een Mac. Dixons is overigens sinds vorig jaar onderdeel van BAS Group, eigenaar van onder meer MyCom. Eerder deze week schreven we over de garantieregeling in Italië waar je als consument bij Apple nu ook officieel 2 jaar garantie krijgt op Apple hardware. Blijkbaar een gevoelig punt voor leveranciers van Apple hardware in Nederland want afgezien van een paar boze reacties van medewerkers bij Apple Premium Resellers wist een medewerker van de BCC te melden dat zij ook twee jaar garantie geven op Macs:

Volgens de wet heeft u altijd recht op een product van goede kwaliteit. Dit betekent altijd minimaal 2 jaar lang kosteloos herstel of vervanging bij een defect wanneer u deze niet zelf heeft veroorzaakt. De fabrikant kan zelf ook garantie geven op een product. Dit zijn meestal specifieke service voorwaarden van de fabrikant bij een product. Deze gelden meestal voor 1 of 2 jaar en kunt u nalezen in de toelichting van de fabrikant.

De BCC is natuurlijk niet zo sexy als een APR maar je krijgt er wel goede garantie. De Media Markt is ook populair voor aankoop van Apple hardware vanwege de BTW acties maar geeft helaas maar 1 jaar garantie. Vooral populair bij ondernemers omdat je daarmee bijna 40% korting krijgt op Apple hardware vanwege de aftrek van BTW. Bij Media Markt BTW acties past de BCC de prijzen meteen aan en krijg je dus twee jaar garantie.

Twitter update via @tamaela: als ondernemer krijg je geen 40%, maar 100/1,19=84/1,19=29,4%.

Apple hardware kan je in het vervolg overigens het beste kopen via MyCom want daar krijg je standaard 3 jaar garantie (“AppleCare”) op Apple hardware. Bijzonder want dat krijg je bij de MediaMarkt niet (1 jaar op Apple producten) en ook niet bij de meeste Apple Premium Resellers want die geven allemaal standaard 1 jaar garantie en na die periode verwijzen ze je door naar Apple waar je geen gehoor krijgt als consument als er iets mis is en wrijven ze ook nog even in dat je dan maar AppleCare had moeten kopen.

Via deze link kan je overigens meteen zien of je nog aanspraak kan maken op de officiële Apple garantie van 1 jaar.

Update: MyCom heeft na het verschijnen van dit artikel de algemene voorwaarden aangepast waardoor je bij aankoop van een Mac in de eerste 2 jaar 100% garantie krijgt. In het derde jaar moet je 67% meebetalen aan de reparatiekosten. 

Update 2Dixons onderdeel van MyCom geeft wel 3 jaar lang 100% volledige garantie op Apple producten!