Bijeenkomsten Politieke partijen live te volgen via een iPhone

Net als vorig weekend zijn er vandaag weer bijeenkomsten van een aantal politieke partijen die ook live te volgen zijn via een iPhone. Politiek 24 gaat vandaag een live uitzending verzorgen die geheel in het teken staat van de partijbijeenkomsten van CDA, ChristenUnie, SP en later op de dag de VVD. Met het mooie weer zitten er duizenden leden van politieke partijen in zaaltjes om het verkiezingsprogramma door te nemen van de desbetreffende partij en om de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen vast te stellen.

De congressen zijn online te volgen via Politiek 24 of vanuit je achtertuin, op het strand, etc via de NOS Journaal iPhone applicatie die gratis verkrijgbaar is via de App Store. Het is dus niet nodig om met dit mooie weer achter je computer te zitten. Dankzij je iPhone en de NOS Journaal App volg je de partijbijeenkomsten gewoon lekker in de zon!

De uitzending start om 09:55 uur met een rondje langs de velden en een update wat je vandaag kan verwachten op Politiek 24. Hierbij ook een spoorboekje zodat de accu van je iPhone niet leeg is als de speech van je favoriete partijleider begint:

  • 12:30 uur Speech Andre rouvoet – ChristenUnie
  • 15:00 uur Speech Jan Peter Balkenende – CDA
  • 17:00 uur Speech Emile Roemer – SP
  • 18:45 uur Speech Mark Rutte – VVD

De tijden zijn slechts een indicatie. Exacte updates over de speeches van de partijleiders via twitter: @politiek24

Zondag is het partijcongres van de PvdA live te volgen via Politiek 24.

Sinds gisteren is het overigens ook mogelijk om video’s op de website van de NOS te bekijken via een iPhone. De live stream van Politiek 24 is (nog) niet te zien via een iPhone.

Als je een goede telecom provider hebt dan is Politiek 24 via de NOS Journaal App prima te volgen via het 3G netwerk.

Via bijvoorbeeld T-Mobile ziet het er vaak zo uit. Dat ligt niet aan de Journaal iPhone App. De NOS Journaal applicatie werkt het beste via een WiFi verbinding (in de achtertuin).

Via de NOS Journaal App is Politiek 24 ook te volgen op een iPad. Niet zo goed als op een iPhone omdat de iPad nauwelijks bruikbaar is in de zon. Daarbij is de live video stream van Politiek 24 geoptimaliseerd voor de iPhone en niet voor de iPad.