Bij Apple kan je een gebruikte iPhone inruilen op een nieuwe

Apple is in de Verenigde Staten begonnen met het inruilen van oude iPhones bij aankoop van een nieuwe. Dit om de drempel van de aankoop van een nieuw toestel iets te verlagen maar ook om de handel in tweedehands iPhones aan banden te leggen omdat die de verkoop van nieuwe devices blijkbaar in de weg zit.

De ingeruilde iPhones worden verkocht in landen waar het iPhone aandeel nog niet groot is en waar de vraag naar goedkope devices groot is. Het was eerder ook al mogelijk om in de VS hardware zoals een iPhone via Apple te laten recyclen maar daar kreeg je slechts Apple gift card voor terug.

In Nederland is het ook mogelijk om een je iPhone te verkopen via bedrijven die mobiele telefoons recyclen maar daar krijg je vaak een fractie van de waarde van je iPhone en weet je nooit wat ze met de gegevens doen. Of Apple in Amsterdam en binnenkort in Den Haag via de Apple Stores ook iPhones gaat inruilen is op dit moment niet duidelijk. Het is vaak wel mogelijk om een refurbished toestel te kopen als je iPhone net buiten de garantie valt en je even wil wachten op de release van de iPhone 5S.

5