Big Brother Apple verwijdert Big Brother Camera Security app uit de App Store

Eerder deze week maakte de software ontwikkelaar van de Big Brother Camera Security app, Daniel Amitay bekend dat hij via zijn applicatie 204.508 inlogcodes had weten te vergaren van iPhone gebruikers. Uit een analyse van die gegevens bleek dat de meeste iPhone gebruikers nog steeds wachtwoorden als 1234, 0000, 2580 en 1111 gebruiken. Non nieuws want dat had iedereen wel kunnen bedenken en daarbij is dat al zo sinds de introductie van de gsm.

De “ontdekking” van Daniel is vreemd genoeg wereldwijd bijna voorpagina nieuws op zowel blogs en zelfs websites van kranten. Dat is blijkbaar ook bij Apple niet onopgemerkt gebleven en de spionage en de bekendmaking van de gegevens die Daniel via zijn applicatie heeft weten te vergaren kunnen ze in Cupertino niet echt waarderen:

Yesterday I posted an analysis of the Most Common iPhone Passcodes, with passcode data taken from my Big Brother Camera Security app. As of today at 4:58pm EST, Big Brother has been removed from the App Store. I’m certainly not happy about it, but considering the concerns a few people have expressed regarding the transfer of data from app to my server, it is understandable.

Daniel was zelf niet op de hoogte dat er zo veel gebruikers zijn die hetzelfde wachtwoord gebruiken voor hun iPhone en wilde met zijn ontdekking alleen maar een signaal afgeven zodat iPhone gebruikers wat beter nadenken over de wachtwoorden die ze gebruiken.