Bezoek Facebook via mobiele website levert dagelijks 15% meer accucapaciteit op en scheelt 500MB aan opslagcapaciteit

Samuel Gibbs van the Guardian heeft ontdekt dat als hij de Facebook iOS app van zijn iPhone 6s Plus verwijderd er dagelijks zo’n 15% extra accucapaciteit overblijft. Tijdens de test bekeek hij de Facebook updates via de Safari-browser van zijn iPhone. Door het wissen van de Facebook applicatie van zijn iPhone 6s plus wist de verslaggever ook nog eens 500MB aan opslagcapaciteit te besparen:

On average I had 15% more battery left by 10.30pm each day. I had also saved space, because at the point I had deleted the Facebook app it had consumed around 500MB in total combining the 111MB of the app itself and its cache on the iPhone.

De test is op verzoek van the Guardian ook meerdere malen uitgevoerd op andere iPhones en die Facebook gebruikers kwamen tot hetzelfde resultaat. 15% meer accucapaciteit en 500MB meer opslagcapaciteit. Hoog tijd dus om de iOS app van Facebook te wissen van je iPhone en de browser versie te gebruiken via Safari. De mobiele website van Facebook is vrijwel net zo gebruiksvriendelijk als de iOS app maar de share-functie voor het delen van foto’s ontbreekt.
facebook safari