Bewerk je blog onderweg met WordPress 2.0 software voor de iPhone

Meer dan 202 miljoen websites maken wereldwijd gebruik van de gratis WordPress blog software. Als je gebruik maakt van de WordPress applicatie voor de iPhone en denkt dat er automatisch een update komt van de nieuwe 2.0 software dan moeten we je teleurstellen. De huidige 1.0 versie krijgt geen update meer. Het goede nieuws is dat WordPress vandaag een geheel nieuwe iPhone applicatie heeft gelanceerd via de App Store met versie nummer 2.0 Het verschil in gebruik zit hem in de firmware van de iPhone. De nieuwe 2.0 versie van WordPress werkt alleen vanaf iPhone firmware 3.0.

wp1

De WordPress 2.0 software heeft een verbeterde inferface waar je net als de vorige versie reacties kan modereren, WordPress pagina’s kan bewerken en maken, en verbeterde functionaliteit voor het invoegen van foto’s.

In de voorgaande versie was het nogal eens lastig om een blog te configureren maar in de 2.0 versie is dat opgelost. Tenminste als je WordPress 2.7 of hoger gebruikt. Het is ook handig dat als je tijdens het schrijven van een blog bericht de verbinding kwijt raakt je tekst automatisch bewaard blijft.

wp2

Als je een bericht hebt geschreven zit er een goede preview functie in de software, de mogelijkheid om een bericht te agenderen en een bericht eventueel te voorzien van een wachtwoord. Ter vergelijking met versie 1 van de WordPress software voor de iPhone die ook nog steeds verkrijgbaar is via de App Store werkt deze versie ook sneller en het ziet er ook nog eens twee punt nul uit.

WordPress 2 is gratis verkrijgbaar via de App Store