Beta versie van iOS 4.3 geeft indicatie van nieuwe iOS functies

Apple heeft voor software ontwikkelaars de eerste beta versie van iOS 4.3 vrijgegeven en nieuwe firmware brengt ook nieuwe functies voor de iPad en de iPhone. De beta firmware is niet beschikbaar voor de iPhone 3G en de tweede generatie iPod touch en het lijkt er op dat deze iDevices een EOL status bereikt hebben wat software updates betreft. Op zich goed van Apple want we hebben eerder gezien wat voor ellende eigenaren van een iPhone 3G hebben gehad met de laatste twee iOS updates.

Voor iPad eigenaren goed nieuws omdat de oriëntatie-lock weer terug is en in te stellen is via het Instellingen menu. Mocht je inmiddels toch gehecht zijn aan de mute-knop functie dan kan dat ook.

De iPad krijgt ook ondersteuning voor meerdere vingerbewegingen (gestures):

This beta release contains a preview of new Multi-Touch gestures for iPad. You can use four or five fingers to pinch to the Home Screen; swipe up to reveal the multitasking bar; and swipe left or right between apps.

Software ontwikkelaars kunnen nu ook gebruik maken van AirPlay in hun applicaties en de Personal Hotspot werkt in deze beta versie ook.

In Italië hebben ze verwijzingen in de firmware ontdekt naar effecten die in de toekomst gebruikt kunnen worden via de camera, Facetime of een iChat functie. In het info.plist bestand van de firmware staan namen voor effecten zoals X-Ray, kaleidoscope, light tunnel, compress en thermic camera. Voor Mac gebruikers bekende termen want deze gebruikt Apple ook voor Apple’s iChat en Photo Booth voor de Mac. Wellicht krijgen we iChat for iOS?

Via iAd krijg je binnenkort ook fullscreen advertenties te zien. Tot slot krijgt Facetime ook nog een nieuw icoontje. Laten we hopen dat we de oude mogen houden als de iOs 4.3 update in maart beschikbaar komt.