Bestuur een Parrot Quadricopter met je iPhone

Altijd al iets willen besturen via je iPhone? Parrot, fabrikant van Bluetooth hardware heeft op de CES de Parrot Quadricopter gelanceerd. Niet zomaar een speeltje maar een geheel nieuwe augmented reality gaming experience. De Parrot AR.Drone is een quadricopter die je kan besturen via je iPhone of iPod touch in de echte wereld en op het scherm van je iPhone speel je tegelijkertijd een video game. De Parrot AR.Drone heeft een innovotie award gewonnen op de CES in de categorie eclectronic gaming. Parrot zal later deze week de Quadricopter demonstreren op de CES. Parrot maakte eerder al een Bluetooth race auto maar dat was niet echt een succes. Volgens CEO Henri Seydoux is de combinatie van video camera’s en een krachtige computer de basis van een zeer stabiele drone die vliegt als een “dragonfly”.

De Quadricopter heeft een centrale cockpit met vier propellers die aangestuurd worden door 4 motoren. In het hart van de Drone zitten de elektronische componenten inclusief 2 camera’s. De eerste camera onder het toestel zorgt voor een stabliele vlucht en meet de snelheid en de horizon. Parrot Smart Piloting (PSP) technologie berekend real time de weersomstandigheden en omgevingsfactoren.

De tweede camera op de voorzijde van de drone streamt live video naar de iPhone of iPod touch zodat de gebruiker het idee krijgt alsof hij in de Drone zelf zit. Verbinding gaat niet via bluetooth maar via WiFi. De Parrot AR.Drone creëert een eigen WiFi netwerk voor de besturing van de drone. Besturen van de drone gaat via de iPhone of iPod touch. Als je de iPhone naar links kantelt vliegt de drone naar links etc, etc.

Als je de drone in een gebouw gaat gebruiken is er ook een optionele kit beschikbaar die de propellers tegen obstakels beschermt. De Parrot AR.Drone is gemaakt voor een open platform zodat software ontwikkelaars games kunnen ontwikkelen voor de Drone. Hieronder een indicatie wat je binnenkort kan verwachten.

Bron: 9to5Mac