bestel zonder te bellen een taxi met je iPhone

Met ingang van vandaag is het in de regio Amsterdam en Rotterdam mogelijk om een taxi te bestellen zonder te bellen met je iPhone. Op basis van je locatie gegevens bestel je met een druk op de knop een taxi. In de grote steden heeft de applicatie TXXI directe toegang tot de informatiesystemen van de grote taxicentrales en kan daarmee sneller dan een telefonische bestelling een taxi naar de gewenste locatie sturen. iPhone-gebruikers krijgen zelfs voorrang op mensen die bellen naar een taxicentrale. De dichtstbijzijnde taxi ontvangt direct de bestelling op zijn boordcomputer.

Het werkt als volgt:

Je drukt op de TXXI knop en de iPhone bepaalt je positie en de taxi is onderweg. Je krijgt ook een bevestiging met de verwachte aankomstijd van de taxi.

185

29

Nederland heeft de wereldprimeur met de mogelijkheid om direct een taxi te bestellen op basis van de GPS-positie zónder telefonisch contact met een taxicentrale. In steden als New York en Washington bestaan er ook vergelijkbare op GPS-positie gebaseerde services, maar telefonisch contact is dan noodzakelijk. Ook de voorkeursbehandeling in Nederland is uniek.

Wanneer een taxi wordt besteld buiten de grote steden verbindt de applicatie de gebruiker direct door met de dichtstbijzijnde taxicentrale uit een landelijk dekkend netwerk van 120 taxicentrales waarmee TXXI samenwerkt.

Ter introductie is TXXI gratis verkrijgbaar in de App Store.