Bereikbaarheid van iPhone 3G en 3GS met T-Mobile blijft slecht

We hebben eerder wel eens geschreven dat wij een iPhone met een T-Mobile abonnement niet echt kunnen aanraden als je huisarts bent vanwege de slechte bereikbaarheid. Als je goed bereikbaar wil zijn kan je het best gebruik maken van een KPN of een Vodafone abonnement. Ook wij hebben met een iPhone icm een KPN abonnement eigenlijk nooit klachten dat we onbereikbaar zijn. We gebruiken er een voor data via T-Mobile met meestal GPRS snelheid in plaats van 3G en een voor spraak (KPN) om bereikbaar te zijn.

De hele discussie over bereikbaarheid en het T-Mobile netwerk gaan we niet nog eens over doen (blijft wel actueel) maar we hebben wel een aardig voorbeeld hoe lastig het kan zijn als je een bedrijf hebt wat ook nog eens goed bereikbaar moet zijn.

Neal, Johan en Frans tipten ons over de bereikbaarheid via T-Mobile in de Tweede Kamer. Ze werken regelmatig als cameracrew in de Tweede Kamer voor het NOS Journaal, Den Haag vandaag en NOVA. Sinds ze gebruik maken van T-Mobile met een iPhone 3G zijn ze regelmatig onbereikbaar. Ook komen ingesproken VoiceMail berichten soms uren later aan. Dat is lastig als een minister de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer verlaat en een verslaggever je belt dat je binnen een minuut een interview moet opnemen.

Wij zijn regelmatig op het Binnenhof en hebben vergelijkbare problemen met T-Mobile. Dataverkeer is zeer slecht in het centrum van Den Haag en of dat aan overbelasting van het T-Mobile netwerk ligt weten we niet. Thuis in Delft is het niet anders. Voor 3G moeten we nog steeds het huis uit en in een park gaan staan. Feit is dat je betaald voor een 3G verbinding maar blij mag zijn als je een GPRS verbinding krijgt.

Een iPhone blijft met een T-Mobile abonnement een onbetrouwbaar ding. Als je er een KPN of een Vodafone simkaart in stopt ben je wel goed bereikbaar maar dan moet je wel eerst de simlock laten verwijderen of een jailbreak plus unlock hack toepassen.

T-Mobile had in 2008 een jaaromzet van 1,806 miljard euro en bedient meer dan 5,235 miljoen klanten in Nederland.

3mobiles