Benieuwd naar iOS 4.3? Download nu alvast iOS 4.3GM

Apple gaf eerder op de avond de iOS 4.3 Gold Master vrij voor software ontwikkelaars waarmee ze hun iPad, iPhone 3GS, 4 en de vierde generatie iPod touch alvast kunnen updaten naar de langverwachte iOS 4.3GM update (build 8F190). Voor de liefhebbers hierbij alvast een link naar de Gold Master updates. De officiële update verschijnt volgende week op vrijdag 11 maart.

Zoals altijd voor eigen risico! Je kan ook een week wachten op de officiële iOS 4.3 software update. Als je gebruik maakt van een jailbreak dan moet je deze software niet installeren.

Na het downloaden van de firmware sluit je, je iPad of iPhone aan via iTunes en maak je een backup van je gegevens. Kies vervolgens alt+Check for Update en selecteer het iOS 4.3 GM bestand.

Als je niet weet waar GM voor staat: Gold Master is een term die men gebruikt voor de (bijna) definitieve versie van software. Ook deze iOS 4.3 GM is geen garantie dat het ook de definitieve versie is. Het kan dat Apple nog wijzigingen gaat doorvoeren in de software. Als je twijfelt kan je altijd nogmaals updaten als de definitieve versie via Apple verschijnt. Bij voorgaande beta versies van iOS 4.3 had je een ontwikkelaars account nodig om de iOS 4.3 firmware te installeren. Bij een GM is dat niet nodig. Om de firmware te installeren heb je iTunes 10.2 nodig.