Benchmark laat zien dat het activeren van de energiebesparende modus op een iPhone 6 en een iPhone 6 Plus loont

Eerder deze week verscheen iOS 9 met veel nieuwe functies die je hier kan terugvinden. Een van de verbeteringen is de levensduur van de batterij. Mogelijk gemaakt door software-optimalisatie en via een nieuwe energiebesparende modus. Daarnaast gaan de ingebouwde sensoren beter om met de detectie van omgevingslicht. Als je bijvoorbeeld je iPhone met het display naar beneden op een tafel legt zal het display niet oplichten als er een bericht binnenkomt. Apple geeft aan dat de accu van je iPhone na installatie van iOS 9 minimaal één uur langer meegaat. Onze Oosterburen hebben getest wat je onder minimaal 1 uur moet verstaan en de uitkomst is positief.

Via een benchmark vergeleken ze het continu systeem gebruik van iOS 8 en iOS 9 en daarbij simuleerde men een constant actief display. De test is uitgevoerd op vier identiek geconfigureerde iPhones. Twee iPhones 6 en twee iPhones 6 Plus. In het dagelijks leven zullen de meeste iPhone gebruikers een significante verbetering constateren maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er na installatie van iOS 9 een verslechtering van de levensduur van de batterij te zien zal zijn.

Tijdens de batterij test zonder energiebesparende modus waren er geen grote verschillen tussen iOS 8 en iOS 9 waarneembaar. Met een actieve energiebesparende modus gaan de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aanzienlijk langer mee op één enkele acculading .
iPhone 6 Plus iOS 9
Hierboven de uitkomst van de prestatiebenchmarks van links naar rechts met iOS 8, iOS 9 zonder energiebesparende modus en iOS 9 met energiebesparende modus. De laatste score laat zien dat je accu met de energiebesparende modus al bijna meer dan 2,5 uur langer meegaat.
1
De capaciteit van de batterij van de iPhone 6 is minder dan die van de iPhone 6 Plus maar ook deze accu gaat met iOS 9 met de energiebesparende modus geactiveerd al gauw zo’n 1,5 uur langer mee.
accu
De prestatiebenchmarks tonen dus aan dat het loont om de energiebesparende modus te activeren op een iPhone 6 en een iphone 6 Plus. Dat doe je door iOS 9 te installeren en daarna activeer je via het menu Instellingen, batterij de energiebesparingsmodus.