Belgen positief over iPhone maar niet over MacBook, Air of Pro

De Belgische Consumentenbond, Test Aankoop heeft een onderzoek gehouden onder 15.000 consumenten met als doel om de tevredenheid te peilen van een merk en de betrouwbaarheid van dat merk. Apple scoort hoog in het onderzoek maar als website over Mobiele Mac’s zijn we wel een beetje teleurgesteld over de uitkomst van de laptop resultaten. Daar weet Apple slechts een vierde positie te veroveren en zover wij verstand hebben van plastic windhoos laptops werkt de gemiddelde Belg op laptops die wereldwijd niet zo best scoren in andere consumenten onderzoeken.

Gelukkig scoort de iPhone het beste in de test onder de smartphones en zijn onze zuiderburen wel tevreden over de Mac desktops. Onder de MP3 spelers scoort de iPod (touch) een gedeelde eerste plaats als het gaat om de tevredenheid van de spelers en zijn ze volgens het onderzoek iets minder betrouwbaar dan de Lenovo MP3 spelers.

Uit de Test Aankoop blijkt ook dat 95 % van de 15.000 respondenten beschikt over een computer en 7 % werkt met een Mac. In dat perspectief is de uitkomst van dit onderzoek wel weer bijzonder positief….