Belgacom in gesprek met Apple over iPhone

Op dit moment is de Belgische telecom provider Mobistar de exclusieve leverancier van de iPhone in België. Net als in Nederland willen de andere telecom providers ook graag de iPhone verkopen. Zo ook Belgacom. Didier Bellens van Belgacom:

We onderhandelen met Apple. Ik hoop tot een evenwichtig akkoord te komen voor beide partijen. Het verwondert me dat er een exclusief distributiecontract is. Als Apple met verschillende distributiekanalen zou werken, is dat misschien voordelig voor Apple zelf. Ook al hebben ze het niet echt nodig. Ik heb de positie van een monopolist en diens arrogantie meegemaakt. Dat blijft niet duren.

Bellens sluit ook niet uit de de iPhone tegen een gereduceerd tarief in combinatie met een abonnement (koppelverkoop) te koop zal worden aangeboden via Belgacom.

België is het volgende land waar de exclusieve distributierechten van de iPhone lijken te verdwijnen.  Vorige week bleek dat het contract dat Deutsche Telekom met Apple heeft voor de exclusieve verkoop van de iPhone ook bijna afgelopen is. Vodafone en O2 gaan mogelijk nog dit jaar iPhones verkopen bij onze oosterburen. De exclusieve contracten die Apple had met telecom providers in Frankrijk en Engeland zijn al verlopen en de verkoop van de iPhone is daardoor alleen maar explosief gestegen.

Bron: De Tijd