Belangstelling voor iOS 7 is gigantisch

Apple stelde eerder vanavond iOS 7 beschikbaar voor iDevice eigenaren vanaf de iPhone 4, vijfde generatie iPod touch, iPad 2 en de iPad mini. Voor het installeren van iOS 7 heb je geen computer nodig omdat het direct via de OTA (over the air) software-update functie van het systeeminstellingen menu van je iDevice te downloaden is. Het is verstandig om eerst nog een iCloud-reservekopie te maken.

Na installatie moet je iTunes op je Mac of PC updaten omdat je anders je iDevice niet meer kan synchroniseren.

Als je wil lezen wat er allemaal nieuw is kan je hier de Apple handleidingen van iOS 7 downloaden.

Wij werken al maanden met iOS 7 en hebben het steeds beter zien worden. De Golden Master (build 11A465) die identiek is aan de vandaag vrijgegeven iOS 7 versie hebben we een week uitgebreid getest en is zeer stabiel. De batterijduur van een iPhone 5 neemt wel iets af en dat komt vermoedelijk doordat software ontwikkelaars nu de mogelijkheid hebben om applicaties taken op de achtergrond te laten uitvoeren. Dat kost energie. Zo zal je merken dat een volle iPhone 5 accu na een nachtje slapen de volgende morgen al gauw op 85% staat zonder dat je daar ook maar iets mee hebt gedaan. Dat heeft deels te maken met taken die nu op de achtergrond draaien en energie kosten. Gelukkig kan je die taken ook allemaal weer uitzetten zodat je een vergelijkbare werktijd met je iDevice krijgt als met iOS 6.

Op dit moment ondervinden veel iDevice eigenaren problemen tijdens het downloaden van iOS 7. Vreemd is dat niet omdat er inmiddels meer dan 600 miljoen iOS devices zijn verkocht.

iOS 7 GM