Bedrijf uit Hilversum komt binnenkort met wereldprimeur door weergave van 360 graden video in Safari browser

Blue Billywig uit Hilversum heeft een wereldprimeur volgens de Gooi en Eemlander van gisteren. Het bedrijf is gespecialiseerd in software voor online video en heeft een primeur met de weergave van 360 graden video’s in Apple’s Safari internetbrowser op een Mac, iPhone of iPad.

Jeroen Meeter van Blue Billywig:

“Grote jongens als YouTube en Facebook hebben wel apps waarmee je op je iPhone 360 graden video kunt bekijken, maar gewoon in Safari is dat niet mogelijk. Terwijl video’s mobiel het meest worden bekeken met die browser. Ik denk dat wij de enige in de wereld zijn die dit nu kunnen. We zijn klaar voor de grote internationale doorbraak. Ik schat de kans op 50 procent dat binnen vijf jaar heel Nederland onze naam kent”.

Wij waren erg benieuwd naar een voorbeeld van zo’n 360 graden video maar op de website van Blue Billywig konden we die nog niet vinden. We begonnen al woest te klikken en te slepen op de onderstaande foto van het Hilversumse bedrijf voor een 360 graden rondleiding door hun kantoor in onze Safari browser maar op de echte wereldpremière moeten we blijkbaar nog even wachten…. Update 30-05-2016: de video is hier te zien.

360 hillywood