BBC lanceert beta iPlayer voor de iPad

De BBC heeft op de dag van de lancering van de iPad in Engeland de populaire iPlayer web applicatie toegankelijk gemaakt voor de iPad. Op dit moment helaas alleen te zien via een Engelse internet aansluiting. Buitenlandse IP adressen worden geblokkeerd. De iPlayer website voor de iPad is in Engeland te zien via beta.bbc.co.uk/iplayer/bigscreen.

BBC iPlayer is de Engelse variant op uitzending gemist en via de website zijn alle BBC uitzendingen on-demand terug te kijken tot 7 dagen na uitzending. De aankondiging van iPlayer for iPad is geen verassing omdat de BBC op zoveel mogelijk platformen uitzendingen wil aanbieden. Het is voor veel Engelsen wel een extra prikkel om ze over te halen om een iPad te kopen.

Via iPlayer for iPad zijn BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four, CBBC, Cbebies, BBC News, BBC Parliament, BBC Alba, plus 10 radio stations te zien en te horen. Er is op dit moment nog geen ondersteuning voor het BBC HD televisie kanaal. Alleen de Engelse telecom provider Vodafone staat op dit moment streaming video toe op het 3G netwerk, probleem is alleen dat ze op dit moment nog geen Micro SIMS kunnen leveren voor de iPad 3G.

De kans dat we ooit in Nederland naar de BBC uitzendingen kunnen kijken op een iPad is klein. De BBC schermt de content af in verband met de rechten en de gigantische bandbreedte die de video streams wereldwijd kunnen veroorzaken.

Bron: MacWorld