Apple’s ultra-dunne 12-inch MacBook Air is pas in 2015 te koop

Quanta Computer is begonnen met de productie van Apple’s ultra-dunne 12-inch MacBook Air maar het beoogde yield rate (rendementspercentage) kan nog niet worden gehaald. Vermoedelijk is dat pas in november mogelijk. Het is daarom verstandig om alvast iets anders te bedenken voor onder de kerstboom.

Fabrikanten van componenten hebben problemen met de productie van het ultradunne chassis van de 12 inch MacBook Air. Volgens insiders is het nog dunner dan het chassis van de huidige 11-inch en 13-inch MacBook Air’s. Er zijn ook geruchten dat het MacBook Air een Retina display krijgt wat aanraak gevoelig is maar dat lijkt ons niet echt logisch dat aanraken van het display omdat je daar al een iPad voor hebt.

Het ligt voor de hand dat de 12 inch Air een Broadwell-Y Core M processor aan boord krijgt die zeer weinig energie verbruikt zodat er ook geen ventilator meer nodig zal zijn. De 12 inch MacBook Air zal volgens een ander gerucht verkrijgbaar zijn in de kleuren zilver, goud (ieuwwww), en space gray. Voorlopig kan je nog doorsparen en vast bedenken welke kleur je het liefst zou willen hebben.

12inchMBA