Apple’s iOS Safari browser heerst op de mobiele browser markt

Het marktaandeel van Apple’s mobiele Safari browser die je aantreft in iOS devices zoals de iPhone en de iPad blijft volgens onderzoek van marktonderzoeksbureau Net Applications nog steeds stijgen. Het algehele beeld van analisten was steeds dat het Android aandeel meer zou groeien maar dat blijkt tot nu toe wel mee te vallen. In maart wist Safari 61.79% van al het mobiele internetverkeer te veroveren. In februari was dat nog 55.41%.

Android wist in maart een aandeel van slechts 21.86% te bemachtigen en dat is opmerkelijk als je weet op hoeveel devices de standaard Android browser staat geïnstalleerd. Blijkbaar browsen Android gebruikers niet op het internet met de standaard Android browser? Van de 21.86% gebruikt 8.4% van de Android gebruikers de Opera Mini browser voor Android. En nu we toch bezig zijn…. Microsoft’s Internet Explorer heeft 1.99% aandeel en BlackBerry nog net geen 1 procent. Net Applications heeft de data van het mobiele internetverkeer gemeten via de gegevens van 160 miljoen bezoeken aan meer dan 40.000 websites.

Bij desktops is het beeld geheel anders. Daar is Microsoft nog steeds marktleider met 56%. Firefox heeft 20% in handen, Google Chrome 16%, Safari 5% en Opera 2%.

mobilebrowser