Apple’s CEO Tim Cook is niet blij dat men de Smart Battery Case het gebochelde batterijhoesje van Apple noemt

Apple’s CEO Tim Cook is niet blij met de reacties over Apple’s nieuwe Smart Battery Case. Apple introduceerde deze week een batterijhoesje met een lelijke bochel, of bult zoals Tim Cook het noemt en dat riep veel vragen op. Is Apple nu echt de weg kwijt? Steve Jobs zou zo’n hoesje nooit goedgekeurd hebben. Was Jonathan Ive op vakantie toen ze het hoesje lieten produceren? De “vernieuwende” vormgeving zou volgens geruchten te maken hebben met patenten die al in handen zijn van Mophie.

Volgens Tim Cook is het hoesje vooral bedacht als je een keertje een weekendje weg bent of gaat kamperen, gewoon handig om te hebben:

“if you’re charging your phone every day, you probably don’t need this at all. But if you’re out hiking and you go on overnight trips… it’s kind of nice to have.”

Het is volgens Cook niet gemaakt om dagelijks te gebruiken maar gewoon handig als je het nodig hebt en veel sneller te gebruiken dan de bestaande cases van andere fabrikanten.

De naam Smart Case dankt het hoesje aan het buigzame elastomeer aan de bovenkant van de case. Hierdoor kan je veel sneller je iPhone 6s in het hoesje plaatsen. Voor €119 vinden wij het een oerlelijk ding en voor dat geld zijn er toch echt betere, dunnere en slimmere batterijhoesjes te koop die ook nog eens een betere accucapaciteit hebben.
sbc1