Apple’s App van de week is Spark Camera waarmee je eenvoudig prachtige video clipjes met je iPhone of iPad kan creëren

Spark camera kreeg vorig jaar van Apple al een editors Choice award maar stond ook enige tijd op de voorpagina van Apple’s App Store als één van de beste applicaties uit 2013. Spark Camera is te gebruiken vanaf een iPhone 4s en is in staat om mooie video’s te creëren.

spark1

Via een aankoop vanuit de Spark Camera app upgrade je op dit moment ook gratis naar de Pro versie waarmee je bestaande video’s kan bewerken. Met de Spark Camera applicatie neem je korte video clipjes op, bewerk ze met meerdere filters en voeg muziek toe zodat je uiteindelijk prachtige montage maakt die je kan bewaren in je camerarol maar ook kan delen via social media zoals Twitter, Facebook, Instagram. iMessage of email. Enige nadeel is dat de app alleen in staat is om 720p video’s te creëren van slechts 45 seconden, dat is wat mager maar aangezien alles real time werkt is dat ook weer te begrijpen. Hoe Spark Camera werkt kan je deels zien in deze video.

spark2

Als je een clip opneemt dan moet je, je vinger op het scherm houden. Als je, je vinger weg haalt dan heb je een clipje gecreëerd. Tijdens de opname zie je het aantal seconden in beeld en elke nieuwe clip krijgt een eigen kleur in de cirkel om onderscheid tussen de clips te maken. Als je rechts in beeld op de groene play knop drukt zie je alle clips achter elkaar. Als je de app afsluit via de HOME-knop kan je de volgende keer weer gewoon verder gaan met de opname van je sequence. Door op de rode knop links in beeld te drukken gooi je de laatste clip weg. Spark Camera heeft nog veel meer functies die we hier niet allemaal gaan uitleggen. Als je 10 minuten met de app speelt dan weet je precies hoe het werkt en ook meteen waar het zit.

ballon

Spark Camera voor de iPhone of iPad is via deze link gratis te downloaden en vergeet niet om ook meteen te updaten naar de Pro versie. Dat is op dit moment ook gratis.

spark3