Apple zet dit jaar alles op alles om uitlekken toekomstige iPhone te voorkomen

Het is geen geheim dat Apple vorig jaar niet blij was toen maanden voor de officiële release van de iPhone 4 het toestel al uitlekte. We schreven eerder al eens dat Apple alles op alles zet om het uitlekken van nieuwe producten te voorkomen. Apple heeft mollen in dienst die vooral afdelingen controleren waar de kans op uitlekken van gegevens groot is. De mollen checken dagelijks de email gegevens van alle medewerkers en als er iets uitgelekt proberen ze de schade te herstellen door bijvoorbeeld fake afbeeldingen in de media te verspreiden. Hypes rond lanceringen van nieuwe producten die te groot zijn proberen ze ook af te zwakken als het product te veel aandacht krijgt.

Probleem van sommige nieuwe producten is dat er ook field testen nodig zijn om de  hardware te testen op het netwerk van telecomproviders. Zo ook met nieuwe iPhones. Telecomprovider Verizon kreeg eerder dit jaar van Apple een aantal iPhones 4 te leen om ze te testen op het netwerk. Je zou denken dat in er in dit geval niet echt strikte veiligheidsmaatregelen nodig waren omdat het toestel al 7 maanden eerder was geïntroduceerd. Maar ook voor het testen van de CDMA iPhone 4 op het Verizon netwerk waren er strikte veiligheidsmaatregelen.

Een geselecteerde groep medewerkers van Verizon kreeg 2 weken voor de lancering van de iPhone 4 op het Verizon netwerk een aantal iPhones 4 te leen van Apple. Als ze in het veld aan het testen waren met de CDMA iPhone 4 mochten ze het toestel niet zo noemen maar moesten ze spreken over het ACME Device. Apple wilde ook constant weten, 24 uur per dag waar elk toestel was. Elke 12 uur moest er via elk uitgeleend toestel een PIN code worden verzonden naar een speciaal nummer bij Apple om er zeker van te zijn dat het toestel niet in verkeerde handen was gevallen.

Als dit het beveiligingsprotocol is om een 7 maanden iPhone die iedereen al heeft gezien te beschermen dan lijkt het ons zeer onwaarschijnlijk dat we de komende tijd nog iets te zien krijgen wat lijkt op een iPhone 4S, iPhone 5 of iPhone nano. We zijn benieuwd wat Apple op dit moment allemaal doet om de iPhone 5 te beschermen. Gelukkig zijn er ook nog mockups, bijvoorbeeld van de N97 de iPhone nano die Apple mogelijk ook (ooit) gaat lanceren maar die op dit moment waarschijnlijk in een kluis ligt in Cupertino waarvan Steve Jobs de sleutel heeft.

Mockup via Twitter: ds51A