Apple zet aanval in op telecomproviders en wil zelf meer iPhones verkopen

Apple CEO Tim Cook heeft vorige week managers van Apple Stores vanuit de hele wereld laten invliegen naar San Francisco om hen te laten weten dat er te weinig iPhones in de Apple Retail Stores worden verkocht. 80% van alle verkochte iPhones gaan over de toonbank via een telecomprovider en slechts 20% via een Apple Retail Store. Dat kost Apple veel geld en daar moet iets aan gedaan worden. De lancering van een update van de iPhone 5, de iPhone 5S en de budget iPhone later dit jaar eisen een nieuwe verkoopstrategie omdat de iPhone de grootste bron van inkomsten is voor Apple.

Tijdens de bijeenkomst is gesproken over een “Leger aan nieuwe producten.” Veel blogs zien dat als nieuws in deze komkommer periode maar dat er in de herfst veel nieuwe Apple hardware verschijnt weten we nu inmiddels wel. Dat Apple slechts 20% van alle iPhones via de Apple Retail Stores weet te slijten is nieuwswaardig en dat Apple daar iets aan gaat doen is geen goed vooruitzicht voor telecomproviders.

Studenten kunnen nu al profiteren van de nieuwe strategie van Apple want die ontvangen bij aankoop van een iPhone of iPad een cadeaubon ter waarde van € 40.

iphero