Apple wil liever niet dat je nu al weet dat de iPhone 6 met groter display in juni 2014 op de markt komt

Apple CEO Tim Cook gaf bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers aan dat Apple geen plannen heeft om een iPhone te verkopen met een groter display. Het display van de iPhone 5 is volgens Cook zo goed dat het niet nodig is om te concurreren:

“Our competitors have made some significant tradeoffs in many of these areas to ship a larger display. We would not ship a larger display iPhone while these tradeoffs exist”

Cook doelde daarmee ook op het display van de iPhone 5S die in de herfst op de markt verschijnt. Een groter display zullen we vermoedelijk pas zien in 2014 in de iPhone 6 maar als Cook dat nu al gaat bevestigen zullen veel potentiële kopers de iPhone 5S links laten liggen en wachten op de “real deal”.

Dit is althans de interpretatie van analist Peter Misek, werkzaam bij Jefferies. Volgens zijn bronnen werkt Apple nu al aan de iPhone 6 met een groter display die in juni 2014 zal worden gelanceerd.

Ondertussen is de iPhone 5S een zoethoudertje met nieuwe kleuren opties, betere processor, betere camera, verbeterde Passbook service (mobiel betalen) en mogelijk ook een vingerafdrukscanner.

iphone6