Apple wil geen multi-touch in G1

Na de release van de Google Android G1 waren veel mensen teleurgesteld door het ontbreken van multi-touch. VentureBeat heeft van een bron binnen het Google Andriod team vernomen dat er geen multi-touch in de G1 zit omdat Apple dat niet wil:

“Google has not included multi-touch support in their Andriod platform because Apple asked them not to”.

Apple en Google hebben een goede relatie. Zo gebruikt Apple Google als de standaard zoekmachine in de iPhone, de Gmail instellingen zitten voorgeprogrammeerd in de iPhone, Google Maps etc, etc. Daarnaast maakt Google mooie applicaties voor de iPhone zoals Google Sync Beta, Google Earth en Google Voice en meer.

Een ander argument zou de vastgelegde multi-touch technologie kunnen zijn door Apple via een patent. Inmiddels is multi-touch bijna het intellectueel eigendom van Apple. Dit zou de voornaamste reden zijn dat Google heeft afgezien van multi-touch om de gang naar de rechter te voorkomen.

Inmiddels is er al door G1 gebruikers open source software geschreven die het mogelijk maakt om wel multi-touch op een G1 te gebruiken.

De Palm Pre die later dit jaar uitkomt met Apple’s multi-touch technologie heeft dus een probleem. Eerder maakte Tim Cook de tijdelijke CEO van Apple bekend dat Apple fabrikanten die gebruik maken van het intellectueel eigendom van zijn bedrijf zal aanpakken: I’m making a general statement… We will not stand for having our IP ripped off”.

Bron: modmyi.com