Apple wijst PhotoQ App af vanwege seksueel getinte foto’s

Apple heeft de nieuw ontwikkelde iPhone applicatie voor de Nederlandse website PhotoQ afgekeurd. Als reden is opgegeven dat er seksueel expliciete foto’s te zien zijn in de PhotoQ Portfolio’s, waarvoor een speciale iPhone applicatie is gemaakt. Apple heeft PhotoQ onder meer gewezen op onderstaande foto’s:

PhotoQ’s oprichter Edie Peters vindt dat Apple met deze bemoeienis wel heel ver gaat:
“Het gaat om foto’s die zijn gemaakt door serieuze fotografen die journalistieke reportages produceerden. Die van Marijn Scheeres over nudisme, die van Karijn Kakebeeke over de porno-industrie. De foto’s zijn interessant om te bekijken, maar als je ze ziet, begrijp je gelijk dat ze in het geheel niet zijn gemaakt ter opwekking van erotisch genot. Feitelijk beknot Apple de journalistieke vrijheid.”
De portofolio’s van PhotoQ gaan deze week online en PhotoQ hoopt dat de iPhone applicatie op korte termijn beschikbaar komt. De Portfolio’s geven een helder inzicht in de foto’s, al dan niet geordend in mappen, met de mogelijkheid om te laten zoeken op specialismen en trefwoorden. Fotografen kunnen op een eigen plek op de site foto’s plaatsen.
De ontwikkelaar van de applicatie die we nog kennen van de JeePee applicatie, Guppies in the Dark werkt aan een snelle oplossing en gaat een nieuwe aanvraag doen om alsnog goedkeuring van het iPhone Developer Program te krijgen.
De applicatie maakt de Portfolio’s niet alleen toegankelijk op de iPhone met onder meer zoekfuncties, maar biedt ook professionals de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van recent werk van hun favoriete fotografen.
PhotoQ is een snel groeiend platform voor iedereen die zich professioneel met fotografie bezighoudt. Fotografen met een Portfolio op PhotoQ Portfolio’s krijgen een link naar die plek op hun pagina van de begin dit jaar door het Nederlands Fotomuseum gelanceerde fotografendatabase (www.fotografen.nl).
Bron: PhotoQ