Apple werkt aan eigen versies van Foursquare en Ustream via MobileMe

Eerder deze week publiceerde de Wall Street Journal een bericht dat Apple werkt aan een service via MobileMe waarmee het mogelijk is om video te streamen naar een iPhone of iPad. Volgens nieuwe geruchten zal de cloud service via MobileMe nog verder worden uitgebreid en werkt Apple aan een eigen streaming video service zoals Ustream, een op locatie gebaseerd check-in systeem wat vergelijkbaar is met Gowalla of Foursquare en een nieuw geo-tagging systeem met de codenaam “Tokens” wat lijkt op Facebook Places.

Het hart van de 3 nieuwe diensten via MobileMe is een dynamische webpagina die lijkt op een mix van Facebook, Foursquare en Ustream. Via een iOS device upload je gegevens zoals je locatie, foto’s en video die je vervolgens via de persoonlijke mobileMe pagina kan delen met anderen.

Apple denkt ook over het delen van informatie over Apps die je gebruikt, muziek die je hebt geluisterd, de laatste games die je hebt gespeeld, welke Apps je het laatst hebt gekocht, status updates en welke websites je hebt bezocht.

Het idee is dat je als iOS gebruiker een eigen dynamische webpagina hebt die je kan delen met vrienden en vriendinnen. Zij kunnen bijna realtime op de hoogte blijven via berichten of via een live video stream vanaf je iDevice.

Afgezien dat het een gerucht is klinkt het allemaal spannend en ambitieus maar dan moet Apple Twitter ook nog even kopen…