Apple werkt aan een kleinere iPhone die 200 euro kost zonder abonnement

Volgens Bloomberg werkt Apple aan goedkopere iPhones met als doel om het groeiende marktaandeel van Android naar beneden te halen. De goedkopere iPhone gaat $200 kosten zonder contract. Volgens anonieme bronnen heeft Apple al een prototype van een kleinere iPhone die 1/3 kleiner is dan de huidige iPhone 4. Steve Jobs wil daarmee het prijsverschil tussen de iPhone en de Android smartphones kleiner maken zodat de iPhone “mini” ook voor de onderkant van de markt beschikbaar zal zijn. De kleinere en goedkopere iPhone zal volgens de bronnen van Bloomberg vanaf deze zomer te koop zijn maar het zou ook kunnen dat de iPhone nooit op de markt verschijnt omdat Apple wel vaker prototypes laat produceren die uiteindelijk nooit op de markt komen.

“Apple has considered selling the new iPhone for about $200, without obligating users to sign a two-year service contract, said the person who has seen it,” the report states. It also noted it’s possible the project could be delayed or scrapped entirely, as “Apple often works on products that do not later get released.”

Geruchten over een goedkopere iPhone nano bestaan al langer maar het is de vraag of Apple de productie van meerdere toestellen wel voor elkaar kan krijgen. Net als met de iPhone 3GS is de distributie van de iPhone 4 vorig jaar een drama geweest omdat Apple niet aan de vraag kon voldoen. Meerdere toestellen vraagt ook logistiek om een betere aanpak en de huidige productiecapaciteit van Apple kan dat (nog) niet aan. Voor het marktaandeel en om de onderkant van de markt te bedienen zou het wel logisch zijn als Apple eens begint met de productie van een goedkopere iPhone. Over vier maanden weten we het….