Apple werkt aan digitale camera en nieuw flits systeem

Patently Apple heeft een patent ontdekt waarin beschreven staat dat Apple werkt aan de optimalisatie van de flitser van o.a. de iPhone. De LED flitser die in de iPhone 4 zit is leuk maar als je een beetje kan fotograferen kan je de flitser beter vermijden. Uit het patent blijkt dat je het gebied waar geflitst moet worden in de toekomst kan aangeven zodat gezichten van mensen er niet uitzien alsof ze zwaar overbelicht (of ziek) zijn maar door een goede dosering kan je de licht intensiteit van de flits instellen. Volgens het patent kan dat handmatig maar ook automatisch.

In het patent staan niet alleen iDevices beschreven zoals de iPhone en de iPad maar het verbeterde flits systeem zou je in de toekomst ook kunnen aantreffen op een MacBook, Apple videocamera of fototoestel. In het patent staan verwijzingen naar een digitale camera waaruit je zou kunnen opmaken dat Apple werkt aan een videocamera of fototoestel. Van de Newton naar de iPad en van de QuickTake naar de iVideo?

De Apple QuickTake was een van de eerste digitale consumenten camera’s. Apple introduceerde de QuickTake 100 in 1994 en in 1997 stopte de verkoop van de QuickTake. In die 3 jaar verschenen vervolgens de QuickTake 100, 150 en de 200. De camera’s werden gemaakt door Kodak en de 200 door Fujifilm. De resolutie van de camera’s was 0.3 megapixel met een beeldformaat van 640 x 480 pixels.