Apple werkt aan 5.8-inch iPhone met behuizing van glas en AMOLED-display

Ming-Chi Kuo, de vrijwel altijd betrouwbare analist van KGI Securities heeft weer een update gestuurd naar investeerders in het aandeel Apple. 

AMOLED-display

In zijn notitie staat dat Apple in 2017 een 5.8-inch iPhone gaat lanceren die voorzien is van een AMOLED display. Eerder was zijn verwachting dat Apple dat pas in 2018 zou gaan doen. Blijkbaar zijn de vooruitzichten positief bij leveranciers van componenten. 

Glas

Opmerkelijk is dat Apple de behuizing van de 5.8-inch iPhone weer van glas gaat maken. Glas zat ook al in de behuizing verwerkt van de iPhone 4 serie. Het glas voor de behuizing in 2017 is niet recht meer maar met gebogen en afgeronde hoeken. Het frame van de iPhone zal net als die van de iPhone 4 weer van metaal zijn maar dan dunner. 

Design

Apple werkt ook aan verbetering van de grip van het toestel en ondanks het grote 5.8-inch display zal het formaat van de iPhone kleiner zijn dan de huidige iPhone 6s Plus. Als Apple voldoende AMOLED-displays kan laten fabriceren verdwijnt de huidige 5.5-inch serie van de markt.

Naast een 5.8-inch versie komt er ook een nieuwe 4.7-inch iPhone in 2017. De nieuwe iPhones kan je draadloos opladen en zijn voorzien van de laatste biometrische snufjes.

Met deze voorspelling lijkt het er ook op dat de nieuwe iPhones die Apple dit jaar nog gaan lanceren niet veel vernieuwing qua design zullen brengen.