Apple weet nieuws vanaf het Mobile World Congress te overtreffen

Deze week presenteren fabrikanten van smartphones en tablets op het Mobile World Congress in Barcelona hun nieuwste producten. Samsung introduceerde gisteren al de opvolger van de Galaxy Tab, een Tab met 10,1 inch display. De nieuwe grotere Tab werkt met Google’s nieuwste besturingssysteem Android Honeycomb 3.0 en ligt nog voor de zomer in de winkels. De Tab heeft een dual core processor, een beeldscherm met een resolutie van 1280×800 pixels en een 8 megapixel camera op de achterzijde van de Tab.

Apple is niet aanwezig op het Mobile World Congress maar dat is ook niet nodig. Op de vooravond van de beurs liet Apple al aan de Wall Street Journal lekken dat er in Cupertino een prototype van een kleinere iPhone in de maak is en volgens geruchten gaat Apple vandaag rond 19:00 uur iOS 4.3 vrijgeven. Apple weet met deze geruchten de berichten in de media over de start van het Mobile World Congress in Barcelona te overschaduwen met het nieuws over een nieuwe kleine iPhone die deze zomer geïntroduceerd zal worden. Vreemd genoeg had Bloomberg dat bericht vorige week ook al deels maar de bronnen van de Wall Street Journal met Cupertino zijn nu eenmaal geloofwaardiger vanwege de goede connectie met Apple. Ook de berichten in de kranten en online over de samenwerking van Microsoft en Nokia verdwenen afgelopen weekend snel naar de achtergrond omdat het nieuws over de iPhone “nano” domineerde.

Overigens zagen we vanmiddag een tweet voorbij komen vanaf de beurs in Barcelona dat het gros van de bezoekers daar rond loopt met een iPhone, is Apple toch nog een beetje aanwezig op het Mobile World Congress in Barcelona.