Apple Watch komt op zijn vroegst pas in het voorjaar

Tot vandaag gaf Apple aan dat de Apple Watch begin 2015 “early 2015” zou worden verscheept. Dit staat op Apple’s website en dat is ook bekend gemaakt tijdens de introductie van de Apple Watch in september. Bronnen gaven eerder al aan dat een release rond valentijnsdag  niet realistisch zou zijn en dat blijkt nu ook te kloppen.

Apple Senior Vice President of Retail and Online Stores Angela Ahrendts heeft in een videoboodschap aan retail medewerkers laten weten dat de start van de verkoop van de Apple Watch in het voorjaar zal plaatsvinden. Het voorjaar begint op 21 maart en duurt tot 21 juni. Het ligt voor de hand dat Apple werkt aan een release rond eind maart.

Ahrendts geeft wel aan dat eerst het Chinees Nieuwjaar voorbij moet zijn voor de start van de massaproductie van de Apple Watch. Het Chinees Nieuwjaar begint in 2015 op 19 februari maar fabrieken sluiten hun deuren vaak al op 16 februari. Het feest duurt tot en met 6 maart 2015 en gedurende die periode zullen er ernstige vertragingen in de productie van Apple hardware zoals de Apple Watch optreden. Alle fabrieken zijn gedurende Chinees Nieuwjaar gesloten en de werknemers gaan allemaal naar huis zodat deze periode minstens 3 weken duurt.

aaplwatch