Apple Watch is vanaf 24 april april te koop in de VS, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk maar nog niet in NL

Tim Cook introduceerde vandaag opnieuw de Apple Watch tijdens het Spring Forward media event. Het is nog niet duidelijk wanneer het slimme horloge van Apple in Nederland te koop zal zijn. In de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is het mogelijk om vanaf 10 april een pre-order te plaatsen en twee weken daarna op 24 april zal de Apple Watch in de bovengenoemde landen verkrijgbaar zijn.

Apple Watch
Apple gaat 3 versies verkopen van de Apple Watch. De Apple Watch, Apple Watch Sport en de Apple Watch Edition. Ze onderscheiden zich door een behuizing van aluminium, roestvrij staal en een behuizing van 18-karaats goud. De Apple Watch Sport is verkrijgbaar vanaf € 399 de Apple Watch met een behuizing van roestvrij staal vanaf € 649 en het duurste model met een gouden kast gaat vermoedelijk zo’n € 11.000 kosten.
burns
Tijdens de presentatie zagen we eerst de onderstaande video van Christy Turlington Burns en daarna verscheen ze op het podium. Ze had met een Apple Watch een marathon had gelopen en ze maakt zich op voor de marathon in Londen over 46 dagen. Hier kan je lezen hoe ze haar Apple Watch gebruikt en  dat weet te combineren tijdens haar bijzondere werk voor de nonprofit organisatie Every Mother Counts.

We zagen dat je met de Apple Watch kan bellen, telefoongesprekken die je op je iPhone ontvangt kan je met de Apple Watch beantwoorden. Volgens Tim Cook droomt hij daar al sinds zijn vijfde levensjaar van. Tijdens de presentatie zagen we dat de Apple Watch apps van Instagram, Facebook, Uber, Shazam en WeChat al klaar zijn. Bijzonder om te zien was dat je via Siri, die sinds kort ook in Nederland is ingeburgerd boodschappen kan inspreken die de Apple Watch in realtime vertaald in tekst berichten.

De Apple Watch kan je bij gemiddeld gebruik 18 uur gebruiken waarna je hem weer 2,5 uur moet opladen. Apple gaf vandaag ook iOS 8.2 vrij met bugfixes en de Apple Watch-app waarmee je apps op de Apple Watch kan plaatsen. Ondanks dat je daar nu nog niets aan hebt is het verstandig om toch je iDevice te updaten naar de laatste iOS versie. Je krijgt dan wel de Apple Watch-app op je homescreen die je vermoedelijk marketingtechnisch nog niet kan verwijderen.

De Apple Watch werkt alleen in combinatie met een  iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Veel was al bekend want Apple introduceerde de Apple Watch ook al in september 2014. Apple riep tijdens de keynote nogmaals software ontwikkelaars op om applicaties te ontwikkelen voor de Apple Watch.

Tot de Apple Watch ook in Nederland te koop is kan je alvast virtueel bandjes passen via de Apple Sizing Guide voor de Apple Watch.
bandjes Apple Watch