Apple vraagt patent aan voor iPhone doosje

Apple heeft meer dan 200 patenten aangevraagd voor de iPhone 3GS om het intellectueel eigendom te beschermen. Zelfs voor de doos waar de iPhone 3GS in verpakt is heeft Apple een patent aangevraagd.

De verpakking van Apple producten is mooi vormgegeven en bij tweedehands Apple producten zit ook meestal de originele Apple verpakking omdat het bijna te mooi is om weg te gooien. Het ziet er niet alleen prachtig uit maar Apple denkt ook aan met milieu. Het volume van de verpakking van een MacBook is onlangs met 41% verminderd, waardoor er 25% meer eenheden in een verzendcontainer passen.

De iPhone 3G en 3GS zijn deels verpakt in Nederlandse aardappelen. De iPhone is verpakt in geschuimd papier, gemaakt van aardappelzetmeel dat is verrijkt met bindmiddelen en vezels. Het is een volledig groen alternatief voor plastic. De technologie is een gepatenteerde vinding van Paperfoam uit Barneveld.

Het patent voor de iPhone verpakking met nummer D596,485 is gisteren online gezet door het Amerikaans patent bureau met verwijzingen naar de 17 ontwerpers van de doos waaronder Steve Jobs en Jonathan Ive.

doosje

Via: iPhone Alley