Apple verlengt exclusieve licentie voor gebruik van LiquidMetal in consumentenelectronica zoals de iPhone

 Apple heeft sinds 2010 een exclusieve licentie in handen voor het gebruik van LiquidMetal in consumentenelectronica. Tot nu toe heeft Apple daar nog weinig mee gedaan maar het is niet ondenkbaar dat er ooit een iPhone, iPad of een iWatch op de markt komt met een behuizing van LiquidMetal. Apple heeft de exclusieve licentie op het gebruik van LiquidMetal verlengd tot februari 2015.

Apple heeft sinds 2010 alleen LiquidMetal toegepast voor het simkaartpinnetje wat bij je iPhone of iPad zit. 

Liquidmetal is donkerder van kleur en het materiaal is zeer geschikt voor de doorlaatbaarheid van radiosignalen zoals WiFi en GSM signalen. Liquidmetal is sterker dan aluminium en titanium en kras en corrosiebestendig. Het materiaal is populair als basis voor medische producten maar ook de Amerikaanse defensie gebruikt het.

Volgens een gerucht zal de volgende generatie iPhone door het gebruik van LiquidMetal dunner en lichter worden. Andere berichten denken dat Apple LiquidMetal gaat gebruiken voor schroefjes, home knoppen en touch sensoren. Voordeel van het gebruik van LiquidMetal is dan vooral de sterkte van het materiaal, de corrosiebestendigheid en je kan het eenvoudig gieten in verschillende vormen. 

sim pennetje