Apple verkoopt de iPhone in de VS weer zonder contract

Volgens een uitgelekt document wat Gizmodo in handen heeft gekregen gaat Apple de iPhone in de Verenigde Staten nu ook zonder AT&T contract verkopen. Per persoon zal er via de Apple Store, 1 iPhone per dag gekocht kunnen worden, met een maximum van 10 per jaar. Dit om de export naar het buitenland te voorkomen. Er is alleen een probleem er zit een AT&T simlock op het toestel en de huidige iPhone 3.1.3 firmware is nog niet te unlocken.

De kosten zijn $499 voor de iPhone 3G 8GB, $599 voor de iPhone 3GS 16GB, en $699 voor de 32GB iPhone 3GS. Als er een unlock voor de huidige 3.1.3 iPhone firmware beschikbaar is, dan is dit pas weer een interessante optie. Als het zover is dan komen we hier op terug.

Na de release van de eerste generatie iPhone in 2007 zijn er miljoenen iPhones via Amerika naar de rest van de wereld geëxporteerd, de simlock van de eerste generatie iPhone was vrij eenvoudig te verwijderen. Op dit moment is dat helaas niet meer zo. Een jailbreak is wel mogelijk maar dan heb je iPhone met iPod touch functionaliteit.