Apple verkocht record aantal Macs maar iPad verkoop stijgt zeer snel

Apple maakte zojuist de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekend dat eindigde op 26 juni 2010. Er zijn 8,4 miljoen iPhones verkocht en dat is 61% meer dan in het hetzelfde kwartaal in 2009 maar wel minder dan in het voorgaande kwartaal van 2010. Op zich niet zo vreemd na het uitlekken van de iPhone 4 eerder dit jaar. De verkoop van Macs was het meest opmerkelijk want Apple verkocht de meeste Macs ooit in het afgelopen kwartaal: 3,47 miljoen. De iPad verkopen overstijgen nog niet het aantal Macs maar met 3,27 miljoen verkochte iPad’s in het afgelopen kwartaal zal dat niet lang meer gaan duren, zeker nu de iPad binnenkort in meer landen te koop is. iPod’s zijn iets minder in trek en Apple verkocht er 8% minder maar toch nog zo’n 9,41 miljoen stuks.

De totale omzet steeg van 9,73 naar 15,7 miljard met een winst van 3,25 miljard. Een stijging van zo’n 77% ter vergelijking met de kwartaalcijfers van vorig jaar.

Jobs is tevreden en voegt er nog aan toe dat er dit jaar nog veel meer geweldige nieuwe Apple producten zullen verschijnen:

“iPad is off to a terrific start, more people are buying Macs than ever before, and we have amazing new products still to come this year.”

Of de aandeelhouders dat ook zijn al later vandaag moeten blijken. Het aandeel kreeg afgelopen week een aantal klappen te verwerken na de antennagate. Dieptepunt was een koersval van zo’n 4% afgelopen week na de publicatie van de Amerikaanse Consumentenbond over de ontvangstproblemen van de iPhone 4.

Bron: persbericht Apple