Apple verkocht in 3 dagen 7 miljoen iPhone 5s toestellen en 2 miljoen “budget” iPhones 5c

Apple maakte eerder deze week bekend dat er afgelopen weekend maar liefst 9 miljoen iPhones over de toonbank zijn gegaan. Hoeveel iPhone 5c en iPhone 5s toestellen dat waren maakte Apple niet bekend en uit onderzoek van Loyalitics weten we nu ook waarom Apple dat niet bekend heeft gemaakt.

Zoals we eerder al schreven is de iPhone 5c tenminste €150 euro te duur (€600) en dat blijkt ook uit de cijfers van Loyalitics. De iPhone 5s ging wereldwijd bijna zo’n 7 miljoen maal over de toonbank en de iPhone 5c “slechts” 2 miljoen maal.

5sLocalytics baseert haar schatting op 20 miljoen iPhone gebruikers waarvan ze het internetverkeer kan monitoren. In het verleden bij de lancering van bijvoorbeeld een nieuwe iPad bleek de schatting van analysebureau zeer nauwkeurig. 72 uur na de lancering van de nieuwe toestellen blijkt dat de vraag naar de iPhone 5s gigantisch is. Wereldwijd is 78% van de verkochte nieuwe iPhones een iPhone 5s. In China zelfs 91%.

De lancering van de “budget” iPhone c en de iPhone 5s zag er na 3 dagen uit als de onderstaande pie charts en we vermoeden ook dat veel kopers van een iPhone 5c liever een iPhone 5s hadden gekocht maar dat die gewoon niet meer verkrijgbaar was.

De componenten van de iPhone 5c inclusief de assemblage kost Apple $183 dus van de prijs van de iPhone 5c kan nog best wat af….

5s