Apple verkocht het afgelopen kwartaal weer een record aantal iPhones maar ook heel veel Macs

Apple maakte zojuist de kwartaalcijfers van het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar (juli, augustus en september) bekend. Apple boekte een omzet van 42,1 miljard dollar met een winst van 8,5 miljard dollar.

iPhone 

In die 3 maanden verkocht Apple weer een record aantal iPhones: 39,2 miljoen. Dat is meer dan in dezelfde periode van vorig jaar want toen werden er “slechts” 33.8 miljoen iPhones verkocht. De cijfers van vandaag zijn opmerkelijk omdat de nieuwe iphone 6 en de 6+ pas vanaf 19 september verkrijgbaar zijn.

iPad 

Met de verkoop van de iPad gaat het nog steeds niet best. Vorig jaar nam het aantal in de bovenstaande periode al af tot 14,1 miljoen stuks maar dit jaar bleef de iPad-teller steken op 12,3 miljoen. We schreven het al eens eerder, veel mensen die al een iPad hebben zien niet echt de noodzaak om elk jaar te updaten.

Mac

Naast de iPhone wist ook de Mac een record te vestigen. Het afgelopen kwartaal zijn er nog nooit zoveel Macs verkocht. Maar liefst 5,5 miljoen Macs gingen er over de toonbank en dat is in een snel in elkaar donderende PC-markt bijzonder te noemen. Vorig jaar in dezelfde periode lag dat aantal nog bijna één miljoen stuks lager. Het volgende kwartaal zal net als voorgaande jaren voor Apple het meest winstgevend zijn. Vooral november en december zijn top-maanden voor de verkoop van iDevices en Macs.

Apple Store Den Haag