Apple verkocht het afgelopen kwartaal record aantal iPhones maar iPad en Mac verkoop neemt af

Apple maakte zojuist de financiële resultaten over het derde kwartaal bekend. Vooral leuk voor aandeelhouders omdat er een nettowinst is geboekt van 6,9 miljard dollar en dat is $7,47 per aandeel. Daarbij is er volgens Apple’s CFO Peter Oppenheimer maar liefst $18,8 miljard aan cash terug gestort aan aandeelhouders via o.a. dividend. De omzet over het derde kwartaal was 35,3 miljard dollar. Apple’s CEO Tim Cook maakte duidelijk dat die winst vooral te danken is aan de verkoop van maar liefst 31,2 miljoen  iPhones in het derde kwartaal. Ter vergelijking in hetzelfde juni kwartaal in 2012 verkocht Apple 26 miljoen iPhones.

“We are especially proud of our record June quarter iPhone sales of over 31 million and the strong growth in revenue from iTunes, Software and Services.”

In het afgelopen kwartaal verkocht Apple 14,6 miljoen iPads en dat is ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar met 17 miljoen stuks een behoorlijke daling. Ook de verkoop van de Mac nam af, Apple verkocht er 3,8 miljoen en dat zijn 200.000 stuks minder dan in hetzelfde kwartaal in 2012.

Cook benadrukte nogmaals dat de komst van nieuwe Apple hardware niet alleen in de herfst zal plaatsvinden maar ook gedurende 2014.

aapl