Apple verkocht het afgelopen kwartaal minstens 2,5 miljoen Apple Watches

Apple CEO Tim Cook heeft tijdens een bijeenkomst met Apple medewerkers op de campus in Cupertino laten weten dat er in het afgelopen kwartaal net zoveel iPhones zijn verkocht als alle inwoners van New York, Londen, Beijing en Shanghai. Voor de goede orde het waren er 74.8 miljoen.

Volgens Cook was de Apple Watch een van de best verkopende Apple producten in de kerstperiode. Hij gaf aan dat de verkoop van de Apple Watch de verkoop van de allereerste iPhone in dezelfde periode in 2007 heeft overtroffen. Wat hij er niet bij vertelde was dat de iPhone toen slechts in een beperkt aantal landen (Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Frankrijk) verkrijgbaar was.

We hebben het even opgezocht maar Apple verkocht in 2007 (oktober, november en december) in totaal 2,315,000 iPhones. Cook doelt op deze periode en we kunnen veilig stellen dat Apple vorig jaar in deze periode minstens 2.5 miljoen Apple Watches heeft verkocht.

Cook ging ook in op de stagnerende verkoop van de iPad. Hij gaat er vanuit dat de iPad omzetgroei eind 2016 weer aantrekt. Met het huidige iPad aanbod zien we dat niet echt gebeuren dus kunnen we er vanuit gaan dat de iPad Air 3 veel vernieuwingen gaat brengen.

Cook liet ook weten dat hij vol vertrouwen uitkijkt naar toekomstige hard- en software producten en diensten die Apple dit jaar gaat introduceren. Hij kijkt ook uit naar de opening van Apple Campus 2 in januari 2017. Op de nieuwe campus in Cupertino kan Apple ook zelf grote evenementen en keynotes organiseren. De locaties in San Fransisco of San Jose zijn dan geschiedenis.
apple watch