Apple verkocht een record aantal iPhones en Macs in het afgelopen kwartaal

Apple maakte zojuist via een persbericht en een Conference Call de resultaten bekend over het tweede fiscale kwartaal. De omzet was 24,67 miljard dollar en de winst 5,99 miljard dollar. De winst is vooral te danken aan de iPhone en de Mac. Apple verkocht het afgelopen kwartaal 18.6 miljoen iPhones en dat is een groei van 113% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010. 50% van de omzet is te danken aan de iPhone. 88% van de Fortune 500 test of gebruikt een iPhone. Multinationals als Cisco, General Electric, American Airlines, Xerox, Boston Scientific en Disney zijn inmiddels al volledig overgestapt op de iPhone. Tim Cook kreeg nog een vraag van een analist over de uitstel van de iPhone 5 release maar wilde de vraag niet beantwoorden: “we never comment on unannounced products.”

Apple verkocht 3.76 miljoen Macs, een stijging van 28% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2010 en die groei was vooral te danken aan de MacBook Air en de nieuwe MacBook Pro’s. Apple heeft nu 3% van de PC markt in handen. De helft van de kopers van een Mac zijn nieuwe Mac gebruikers.

De iPod is niet meer in trek want er gingen er slechts 9 miljoen over de toonbank, inclusief de iPod touch. Vorig jaar verkocht Apple in hetzelfde kwartaal nog 10.9 miljoen iPods.

Tot slot gingen er 4,69 miljoen iPads over de toonbank. Apple had er veel meer kunnen verkopen maar kon er niet meer leveren: “We sold every iPad 2 we could make.” Volgens Tim Cook zijn ze zelf ook verbaasd naar de gigantische vraag naar de iPad 2. Vanaf volgende week zal de iPad 2 in nog eens 13 landen te koop zijn naast de 26 landen waar de iPad 2 al te koop is. Naast de iPad 2 verkocht Apple voor $2.8 miljard aan iPad accessoires.

Steve Jobs is nog steeds op ziekteverlof maar bezoekt de campus in Cupertino regelmatig, is betrokken bij strategische beslissingen en hoopt zo snel mogelijk weer terug te keren.