Apple verkocht afgelopen kwartaal 14,1 miljoen iPhones

Apple presenteerde zojuist de resultaten van het afgelopen vierde fiscale kwartaal en presenteerde een recordomzet van 20,3 miljard dollar met een winst van 4,31 miljard dollar. De verkoop van de iPhone lijkt te zijn geëxplodeerd want ondanks de problemen met de iPhone 4 wist Apple 14,1 miljoen iPhones te verkopen in het afgelopen kwartaal en dat is een toename van 91%.

We schreven het al eerder naar aanleiding van schattingen van analisten, de iPad verkoop overstijgt het aantal verkochte Macs. Dat blijkt ook uit de officiële cijfers van Apple. Er zijn 4,19 miljoen iPads verkocht het afgelopen kwartaal tegenover 3,89 miljoen Macs. Toch steeg het aantal verkochte Macs met zo’n 27% het afgelopen kwartaal. De verkoop van de iPod (9,05 miljoen) is 11% gedaald ten opzichte van de kwartaalcijfers van vorig jaar. 43% van de omzet kwam uit de VS en 57% uit de rest van de wereld.

Steve Jobs is blij met de omzet maar vooral dat Apple voor het eerst meer iPhones heeft verkocht in het afgelopen kwartaal dan RIM (BlackBerry). Volgens Jobs heeft Apple dit jaar nog een aantal verassingen in petto….

“We are blown away to report over $20 billion in revenue and over $4 billion in after-tax earnings—both all-time records for Apple,” said Steve Jobs, Apple’s CEO. “iPhone sales of 14.1 million were up 91 percent year-over-year, handily beating the 12.1 million phones RIM sold in their most recent quarter. We still have a few surprises left for the remainder of this calendar year.”

De webcast van de presentatie is nog twee weken terug te luisteren via deze link en aanstaande woensdag om 19:00 uur kunnen we de verassingen van Jobs aanschouwen want dan geeft Apple een Special Event met de presentatie van een of meerdere nieuwe MacBooks en hopelijk de release date van iOS 4.2. Veel iPhone nieuws verwachten we niet maar zeker weet je het nooit bij Apple.