Apple verkocht 108 miljoen iPhones, 19 miljoen iPads en 60 miljoen iPod touches

In de aanklacht van Apple tegen Samsung wegens het kopiëren van de iPhone en de iPad staat een verwijzing naar het aantal verkochte iOS devices. Leuk is ook dat in het document precies staat hoeveel iPod touches Apple heeft verkocht, iets wat Apple tot nu toe nooit bekend maakte omdat er altijd is gesproken van het aantal verkochte iPods.

  • 108 miljoen iPhones
  • 60 miljoen iPod touches
  • 19 miljoen iPads

Asymco heeft de getallen vergeleken met het voorgaande fiscale kwartaal (Q1) van Apple en schat dat Apple in het afgelopen kwartaal 18.1 iPhones, 4.5 miljoen iPod touches en 4.2 miljoen iPads heeft verkocht. Morgen horen we de exacte cijfers want dan gaat Apple de financiële kwartaalcijfers voor het tweede (Q2) financiële kwartaal van 2011 bekend maken.

De resultaten verschijnen meestal al voor de bekendmaking van de cijfers online. Morgen avond zal er ook vanaf 23:00 uur een live webcast zijn van de Conference Call via een audio stream. Na de conference call komt het meest interestante deel, de Q and A tussen Apple en de aandeelhouders. Hopelijk gaan de aandeelhouders ook vragen waarom er geen iPhone 5 in juni komt. Wat we in ieder geval te horen krijgen zijn de verkoopcijfers van de iPad 2 en die moeten wel fantastisch zijn omdat hij in alle 26 landen waar de iPad 2 op dit moment te koop is in no-time was uitverkocht en nog steeds nauwelijks verkrijgbaar is.