Apple TV is het hart van Apple’s HomeKit

Uit een Apple support document blijkt dat de derde generatie Apple TV of nieuwer geschikt is als hub om HomeKit accessoires te bedienen via je iOS device. Via een iPhone (onderweg) en een Apple TV (thuis) kan je via Siri op afstand thuis de lichten, deursloten, thermostaten, smart plugs en andere HomeKit accessoires bedienen. 

Sommige fabrikanten van HomeKit accessoires zoals Lutron, iHome, Elgato, Insteon en Ecobee zijn iets te enthousiast geweest met de introductie van hun nieuwe HomeKit producten en deze zijn nu al te bestellen. Andere fabrikanten haken volgende week aan. Na de Keynote van aanstaande maandag zullen we nog meer nieuwe HomeKit accessoires zien.   Dat de Apple TV als centrale hub zou gaan fungeren bleek al tijdens de CES in januari maar vandaag kwam pas de officiële bevestiging via Apple in de vorm van het support document. 

De Apple TV is ook te zien op het WWDC logo en het ligt voor de hand dat Apple aanstaande maandag ook een nieuwe Apple TV gaat introduceren met een krachtige A8 processor. Met die kracht en toegang tot de App Store is de Apple TV ook in staat om er nog veel meer leuke dingen mee te doen.