Apple touchscreen netbook in oktober te koop?

Volgens een bericht in de China Times gaat Apple in oktober een netbook lanceren. Dit gerucht is afkomstig van Taiwanese leveranciers die componenten leveren aan Apple. Foxconn en Dynapack gaan de onderdelen leveren en Wintek het touch screen. Desgevraagd geven de leveranciers geen commentaar maar medewerkers willen wel anoniem bevestigen dat er in oktober een Apple netbook op de markt komt.

504x_custom_1233676934834_medium_2167867785_21c57ec5d9_o-1

De afgelopen jaren zijn er constant geruchten geweest over een Apple netbook. Het laatste bericht kwam in april via de Commercial Times over leverancier Foxconn. Die zou een aanbesteding binnen hebben gehaald om een netbook voor Apple te produceren. Een maand eerder schreef de Commercial Times ook al over de Taiwanese fabrikant Wintek.  Er zou een bestelling zijn geplaatst door Apple voor een gigantische hoeveelheid touch screens. Het zou gaan om een geheim Apple netbook met 10 inch beeldschermen. Het nieuws van vandaag voorspelde de Chinese Commercial Times al in maart van dit jaar. Er zou in het derde kwartaal van dit jaar een Apple netbook op de markt verschijnen. Sinds 2005 zijn er al geruchten over een Apple netbook. AppleInsider schreef destijds als een van de eerste over een Apple Newton tablet project.


Als de geruchten kloppen komt Apple dus in oktober met een netbook op de markt met een touchscreen van 9.7 inch. Wintek is de leverancier van de touchscreens, Foxconn gaat de netbooks bouwen. Het is geen concurrentie voor de windows netbooks die momenteel erg populair zijn. Apple wil niet aan de onderkant van de markt gaan zitten met een goedkoop plastic netbook van 300 euro. Het moet geen wegwerp netbook worden maar een betrouwbaar kwaliteitsproduct met goede componenten. De prijs zal volgens geruchten rond de 800 dollar komen te liggen. De lancering van een netbook of Apple tablet zou Apple wel eens een enorm (mobiel) marktaandeel kunnen opleveren. Of er ook ingebouwde UMTS functies in het Apple netbook zitten is op dit moment nog niet duidelijk. Foxconn bouwt voor Apple ook de iPhone dus het zou raar zijn als ze de UMTS functie uit het netbook weglaten. AT&T zou volgens een eerder gerucht ook bij Apple hebben aangedrongen om een netbook te maken met UMTS functionaliteit. Als de geruchten kloppen is het Apple touchscreen netbook dus ruim voor de feestdagen te koop.

Bron: http://tw.stock.yahoo.com/news_conte…3/3/1kyqm.html Via: MacRumors

119